Spåra åldern på din Rigby!

Trace the provenance of your Rigby gun with
gunmaker's new historical research service

London gunmaker John Rigby & Co has announced an invaluable new historical research service that will enable Rigby owners to discover the provenance of their firearm. This includes when it was made, who it was first sold to, what its action number and serial numbers are and, if available, information on its style and finish.

Rigby owners who want to take up the service need to supply Rigby with the serial number of their rifle or shotgun. Rigby's in-house historian will then search through the relevant company ledger to discover the firearm's provenance. Rigby's 82 history-filled ledgers, which are kept at its purpose-built Vauxhall-based showroom, include records of all the guns Rigby has made since 1775.

The research service will also appeal to anyone who wants proof of their Rigby's authenticity, should they want to put it on the market, and will enable potential purchasers of a Rigby to check it is genuine.

David Miles, Rigby's Gunroom Manager, commented: "This new service means those who already own a Rigby can take pride in its history and enjoy owning a certificate stating its provenance taken direct from our ledgers. For someone thinking of buying or selling a Rigby the service is useful in proving authenticity. With Rigby you don't just own a gun you also own a slice of history and we are very happy to be able to share this information with our clients."

The historical information can be supplied in a choice of three formats: for £39 it is emailed to the client, for £78 a card certificate will be sent, and for £120 Rigby will supply a ready-to-hang framed certificate.

For more information, visit: www.johnrigbyandco.com


Artikelflöde

Nyhet: Kahles Helia RF

Ny handkikare med avståndsmätare

Kahles lät meddela att de har en ny handkikare med inbyggd avståndsmätare, deras Helia RF.


Ny lagstiftning

Kommissionska komplikationer

EU-kommissionen har fått i uppdrag från ministerrådet att bereda ett förslag om EU:s vapendirektiv. Resultatet kan utradera delar av det legala vapenägandet i Sverige och resten av Europa.

https://www.change.org/p/council-of-the-european-union-eu-you-cannot-stop-terrorism-by-restricting-legal-gun-ownership

http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=10418


Intervju

Richard Purdey


FX Impact


TEST BENELLI 828U

Benellis första

Nya Benelli 828U har mycket nytt att erbjuda i hårdvaruväg, men funktion och skjutegenskaper känns bekanta och trygga.

Av Lars Hanaeus i VT 4-2015


Ammunitionsåterkallning


Aimpoint i respektvärd ålder

Aimpoint micro T2 på IWAmässan Nurnberg 2015!


Långhåll i vind

Vi besökte Thomas Haugland på en fantastisk skjutplats i nordvästra Norge. Förutom vidunderlig natur, hade skjutbanan allt i form av väder och vind. Även om Thomas metodik är enkel och tydlig avslöjades mina brister direkt av den varierande vinden och av att vädret gjorde det både svårta att mäta ut avståndet och att se målet ordentligt.


Test MDT LSS (Light Sniper System)


SNABBTITT Sauer 404

Helt ny och uppdaterad Sauer 404 i nummer 2.2015.


The most luxurious Range Rover ever created


486 by Marc Newson

Nyskapande design


Jaktmatch .308 winchester

Norma återkallar

SÄKERHETSMEDDELANDE ANGÅENDE 308 WIN JAKTMATCH, art.nr 20176220


Specialbygge

Johann Fanzoj

Johann Fanzoj bygger en specialstudsare som är en homage till svunna tiders elefantjägare. Projektet har tagit tre år och det syns verkligen. Gå till presentationssidan här.


10 .30-06 på en gång

.959 JDJ har rekyl som 10 .30-06:or avfyrade samtidigt.


Meddelande

Laddar meddelande...